sábado, 17 de diciembre de 2011

eduCat 2.0 i Pearltrees



El projecte eduCAT 2.0 intenta generalitzar l' ús de les tecnologies per a l' aprenentatge i el coneixement TAC a tots els centres del Servei d' Educació de Catalunya.

Aquest programa és de caire pedagògic i té com a objectiu que els alumnes adquireixin la competència digital ajudar-los a ser autònoms en el seu aprenentatge. Això comporta canvis significatius en l' organització i la metodologia docents.

Com que la formació del professorat té molta importància per aconseguir aquest objectiu, el programa eduCAT 2.0 desplega diferents cursos de formació i accions d' acompanyament.
                                                       
És una eina que ens ajuda a organitzar i compartir llocs i marcadors socials interessants de la xarxa.

Cada pàgina que guardem la considera una perla que la podem agrupar amb altres perles dins d' una perla més general. Tot el que guardem se'ns mostrarà en forma d' arbre. Tindrem la perla general d' on surtiran totes les branques de l' arbre amb les demés perles.

Aquest programa té funcions socials: nosaltres podrem veure els arbres pearltrees d' altres persones i compartir els nostres a trevés de Facebook i twitter, també el podem importar al nostra bloc.

També podem integrar el servei amb el nostre twitter, guardant els twitts com a perles directament o twittejant les perles que fem directament. 

Per tant:

Com utilitzar el pearltrees? 
El podem utilitzar per emmagatzemar, organitzar i compartir les xarxes socials que ens semblen interessants i que creiem que poden servir a altres persones.

Com funciona?
1. Primer de tot ens hauriem de crear un compte a Pearltrees
2. Podrem comunicar el pearltrees amb twitter o facebook en ambdos sentits.
3. Amb el botó New Pearltrees ja podem començar a crear els nostres esquemes.
4. Podem utilitzar el botó bookmarklet o el d' extensió que serveixen per convertir en perla qualsevol adreça que estem veient en un altre moment que no estiguem fent un pearltrees.

Característiques:
Podem vuere prèviament l' enllaç de cada perla. Pearltree disposa d'un conjunt d'icones: embed, enllaç, correu-e, twitter, facebook, etc. A la part superior de la finestra podem accedir a diverses opcions:  informació sobre l'usuari, configuració de perfil, idioma, importació, exportació, etc. i ajuda a donar accés al bloc, twitter, facebook.

No vaig poder assistir a classe el dia que van explicar aquest programa així que he investigat i ho he explicat com he pogut. Us intento penjar el meu Pearltrees:
mapa d' aprenentatge in Alexandra (alemecort)

No hay comentarios:

Publicar un comentario