sábado, 12 de noviembre de 2011

COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC

 

Com parlar bé en públic, és un llibre que ens vam llegir a l' assignatura de COED per fer posteriorment un treball en el que hauríem de reflectir totes  les coses que nosaltres creiem que ens podrien servir en un futur.

En les seves pàgines he pogut trobar moltíssims trucs per superar els nervis i per tant no quedar-nos en blanc, saber improvisar quan toca i parlar amb molta naturalitat.
Hem de tenir cura de la nostra veu, és molt important entonar bé, respirar i fer silencis quan toca,etc. També del llenguatge corporal, ja que la nostra gesticulació, mirada, posició del cos, etc. transmet molt al públic encara que sigui sense voler.
He aprés com preparar un discurs tenint en compte el qui, què, per què i com. Saber explicar les coses amb claredat, precisió i brevetat d' una forma dinàmica. També saber fer-me un guió amb simplement les idees principals i no tot el discurs escrit.

També és molt important saber que les TIC són només un suport de la nostra exposició, per tant no ha de tenir molta lletra ni ha de distreure molt a l' espectador.
Hem de tenir present que els moments de màxima atenció del públic és al principi i al final, per tant hem de tenir preparades una bona introducció per captar l' atenció del públic i una bona conclusió per a que tots els oients marxin amb un bon sabor de boca.
Tot el que ens transmet aquest llibre, per a una situació o per una altra de la nostra vida, ens servirà i segurament ho tindrem en compte. Penso que aquests consells, no només serveixen per portar a terme una bona conferència o xerrada. Sinó que, a l’ hora de fer entrevistes professionals, als claustres de professors i reunions amb els pares quan siguem mestres, en qualsevol reunió on haguem de donar la nostra opinió, etc. També hem de tenir en compte molts dels aspectes esmentats al llibre. 




Aquest llibre ens ha ajudat molt a l' hora de fer les exposicions dels dos treballs del mòdul de Processos i Contextos Educatius II: Identitat i territori i Bon Comunicador. En aquest segon treball hem hagut de tenir en compte molts dels aspectes treballats en aquest llibre ja que tractava de parlar sobre un personatge que fos un bon comunicador, per tant un bon orador. 
Finalment, aquest llibre no simplement ens ha servit per fer bé aquests treballs, sinó que al llarg de la nostra vida el podrem tenir en compte i si convé tornar-lo a llegir.


No hay comentarios:

Publicar un comentario